Bratarile Kabbalah – din observatiile mele, cele mai cautate in ultima perioada. Nu m-am putut abtine sa nu caut povestea din spatele lor. Cum ar trebui sa fie, ce reprezinta, ce materiale se folosesc la realizarea lor… Cateva informatii pe care le veti gasi in randurile urmatoare.

Legenda spune ca aceste bratari sunt realizate din ata rosie si optional au si un charm(de la charm-urile obisnuite, metalice, pana la cristale Swarovski sau argint 925).

Bratara din ata rosie isi are originea in Kabbalah. Era purtata ca un talisman impotriva ghinionului adus de “evil eye” (invidia, gelozia si resentimentele celor din jur). Se leaga(se poarta) de obicei pe mana stanga deoarece ea este partea (palma) prin care energia intra in corp.

Culoarea rosie nu este aleasa intamplator: rosul simbolizeaza pericolul, iar o bratara in aceasta nuanta ne protejeaza impotriva gandurilor negative care sunt indreptate catre noi si ne aduce noroc.

A devenit foarte populara acum cativa ani cand, Madonna, proaspata membra Kabbalah, si-a facut aparitia cu o astfel de bratara. Trend-ul a luat amploare cand multe alte vedete au inceput sa o poarte.

In legendele chinezesti se spune ca sufletul tau pereche, dar si toti oamenii importanti pe care o sa-i intalnesti in viata ta, sunt legati de tine cu un fir rosu invizibil.
Modul in care se realizeaza o astfel de bratara are 3 simboluri foarte importante: culoarea rosie, innodatul atei si forma circulara.

O alta legenda spune ca poti sa iti pui o dorinta atunci cand legi bratara la mana. Bratara nu trebuie scoasa niciodata (dormi cu ea, te speli cu ea), decat in momentul cand aceasta se rupe, moment in care dorinta ta s-a implinit.